- Zeleninový bar
Články, Recepty | 22. 08. 2016

Glazírovaná červená řepa s medem a balzamicem: Náš oblíbený recept

ingredience:

4-5 ks červená řepa

med

balzamico ocet

sůl, pepř, olivový olej

postup:

Červenou řepu omyjeme a celou ji neoloupanou zabalíme do alobalu (takže budeme mít asi 5 ks zabalených koulí).

Dáme řepu na pekáček a pečeme asi 1 hod. na 200st.

Po upečení ji vyndáme s alobalu, oloupeme a nakrájíme na 0,5cm plátky.

Do větší pánve dáme olivový olej a přidáme plátky řepy, postupně pak dáme asi 1 lžíci medu, 2 lžíce balzamica, sůl a pepř – dle chuti. Krátce vše promícháme, aby se nám vše dobře spojilo a můžeme podávat jako přílohu k masu nebo samostatné s pečivem a kozím sýrem.


Nepřehlédněte