- Zeleninový bar
Články | 09. 05. 2016

Bulgur

Bulgur se zhotovuje z tvrdé pšenice, která podporuje střevní peristaltiku a blahodárně působí na nervový systém. Má ořechovou chuť, je lehce stravitelný a nenadýmá, protože se jedná o tepelně zpracovanou potravinu. Vhodný je jako příloha, do nádivek, salátů či karbanátků.

Bulgur – u nás v Zeleninové baru se značkou Bio – vaříme každý týden.

Nutriční hodnoty ve 100 g

  • Energie 1 199 kJ (286 kcal)
  • 12 g bílkovin
  • 57 g sacharidů
  • 1,9 g tuků
  • 5,9 mg železa (42 % DDD)
  • 90 mg hořčíku (30 % DDD)
  • 0,12 mg vit. A (15 % DDD)
  • 0,6 mg thiaminu (43 % DDD). DDD = doporučená denní dávka

Nepřehlédněte